Home Prasitoare
Prasitoare
Prasitoare PDF Imprimare Email
Prasitoare
Scris de adrian86   
Joi, 10 Martie 2011 06:24
Prasitoarele au fost si vor fi in continuare echipamente agricole esentiale ale fermierilor. Acestea sunt utilizate atat pentru gradinile de dimensiuni mici din fata casei dumneavoastra cat si pentru spatii mai intinse de culturi de porumb, sfecla si alte plante prasitoare. Prasitoarele folosesc o lame ascutite dintr-un otel foarte dur pentru a patrunde in pamant la o adancime de cativa centimetri si de a impiedica cresterea buruienilor nedorite.

Prasitoarele sunt disponibile in foarte multe variante in functie de dimensiune si utilitate. Cele mai mici sunt prasitoarele manuale care sunt alimentate de o singura persoana. Acest tip este intalnit cel mai adesea in micile gradini de legume sau flori din preajma caselor. Un tip de prasitoare este cea electrica , care foloseste un motor, pentru a elimina efortul depus de operator.

Prasitoarele electrice sunt alimentate cu ajutorul unui acumulator. Intrucat ar fi foarte incomod sa umblati cu tot felul de prelungitoare prin gradina. Exista si prasitoare cu motoare alimentate pe benzina si motorina.. La fel ca si prasitoarea manuala si acestea sunt de dimensiune mica si sunt destinate gradinilor de dimensiuni mai reduse.

In cele din urma exista prasitoare care sunt alimentate de un tractor. Pot prasi suprafete de pana la trei metri latime fiind trase de tractoare intre 10 si 60 de cai putere, in functie de dimensiunea prasitorii. Acestea sunt utilaje mai mari si mai grele care nu pot fi operate manual si sunt folosite in cadrul terenurilor cu o suprafata foarte mare.

Prasitorile sunt destinate pentru culturile care sunt plantate pe randuri cum ar fi: porumb sfecla de zahar, capsuni si altele. Prasitoarele pot actiona de la unul pana la cinci randuri, insa cu cat actioneaza pe mai multe randuri este nevoie de un tractor cu mai multi cai putere.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com